Ik ben met het bloggen een beetje stilgevallen omdat ik heel druk ben met het regelen van mijn verhuizing van het noorden naar het midden. Het liefst rij ik maar één keer, dus ik heb een busje bij Europcar besteld die ik in mijn nieuwe woonplaats kan inleveren. Zo handig!

Het idee van de Nederlandstalige sectie van dit blog was mijn familie en vrienden in het noorden een beetje up-to-date te houden van alles: niet iedereen heeft immers Facebook. Zoals je kunt zien is het er nog niet echt van gekomen omdat er zoveel geregeld en ingepakt moet worden.

Komende week komt de kringloop alles aan meubels ophalen in huis wat niet mee gaat. En daarmee bedoel ik ook alles. Ik neem een salontafel en een ergonomische bureaustoel mee, de rest schaf ik opnieuw aan. Het doel is om al het witgoed, mijn matras, meubels en dozen in één bestelbusje te proppen zodat we in één keer over kunnen. Daarnaast ben ik druk met schoonmaken en regelen dat er geen post meer achterblijft op dit adres. Het voelt een beetje onwezenlijk. Ik heb zo lang uitgekeken naar dit moment. In 2010 huurde ik dit appartement met het idee dat het ‘tijdelijk’ zou zijn, binnen anderhalf jaar zou ik willen verhuizen naar het centrum van het land.

Er is al heel lang niets meer dat mij hier houdt. Mijn familie woont hier, maar daar kom je ook niet elke week over de vloer. Ik werk in het centrum van het land en de meeste van mijn vrienden zitten verspreid over het land, met name in Overijssel, Gelderland en de regio Utrecht. Ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om een betaalbare woning te vinden.

Ik denk dat het lastigste daar wordt om weer naar de normale ‘leef’ modus te switchen. Ik heb zolang op ‘pauze’ gestaan, dat ik niet eens meer weet hoe het daarvoor ook weer was. Er zijn een aantal dingen die ik graag weer wil oppakken: sociale contacten, sportschool, nu echt aan mijn gezondheid werken en meer van dat soort dingen.

Ik ben benieuwd wat ik zal aantreffen!